Stress- en spanningsklachten

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als deze spanning te lang duurt en er geen tijd  mogelijk is voor ontspanning. Maar liefst 12 op 100 bezoeken aan de huisarts hebben te maken met stressklachten.
Stress brengt het lichaam in staat van paraatheid. Uw polsslag versnelt, uw spieren spannen zich en uw ademhaling wordt sneller en dieper.

Door deze  fysiologische veranderingen die kort of langer aanwezig zijn raakt de energiehuishouding verstoord. Op deze manier kan de energie niet meer vrij stromen en lopen er zaken letterlijk en figuurlijk vast. Dit geldt zowel voor examenstress, maar ook langdurige stress door werk- of privésituatie. Bij langdurige stress is het niet alleen de energie die geblokkeerd raakt maar ook zullen een aantal orgaanenergieën niet goed worden aangevuld worden. Hierdoor ontstaat een leegte, dit zal dan ook opgebouwd moeten worden. Hierover zal ook voedingsadvies een belangrijke rol in spelen.

Acupunctuur zal dan de balans herstellen en zorgt zo dat het lichaam weer kan ontspannen en de energie weer vrij kan stromen.