Fertiliteitproblemen

Voor een groot aantal vrouwen en mannen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. De oorzaken van onvruchtbaarheid lopen uiteen. Een behandeling met acupunctuur kan een behandeling op zich zijn en een aanvulling op de reguliere behandeling. Er zijn mogelijkheden voor vrouwen en voor mannen.

Middels acupunctuurbehandelingen wordt bij de vrouw de cyclus gereguleerd, waardoor de eisprong en de groei van de eicel verbeterd. Belangrijk is ook het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoederwand. Als neveneffect kan er ook ervaren worden dat iemand meer energie heeft en minder gestrest is. Voor de man is de behandelingen gericht op het verbeteren van de zaadkwaliteit. En zal de frequentie van behandeling lager zijn.
De eerste periode is het van belang één keer per week een behandeling te krijgen. De behandeling wordt individueel aangepast op de diagnose en aan de fase van de cyclus.
Bij IVF, ICSI en IUI, stemmen we de behandeling ook af op het gebruik van de medicatie, punctie en terugplaatsing.
Het is verstandig om bij IVF, ICSI of IUI al 6 tot 8 weken voor de start van de IVF/ICSI/IUI behandeling een afspraak te maken, om zo de slagingskansen te vergroten.